Кулинарни рецепти » Супа Харчо

 Супа Харчо
/Грузия/

Продукти: (за 6 порции)

• 500 г говеждо месо от гърдите
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 2-3 скилидки чесън
• 3 домата
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парченца, заливаме го с 8 ч.ч. вода и варим на умерен огън.

Щом поомекне, прибавяме ориза, ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати и счукания чесън. Поръсваме ситно нарязания магданоз, подправяме с черен пипер и сол на вкус и доваряваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало