Продукти: (за 6 порции)
• 500 г говеждо месо от гърдите
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 2-3 скилидки чесън
• 3 домата
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парченца, заливаме го с 8 ч.ч. вода и варим на умерен огън.
Щом поомекне, прибавяме ориза, ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати и счукания чесън. Поръсваме ситно нарязания магданоз, подправяме с черен пипер и сол на вкус и доваряваме.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...