Кулинарни рецепти » Македонска чорба

 Македонска чорба

Продукти: (за 4-5 порции)

• 250 г свинско месо от плешката
• 1 глава лук
• 100 г корени за супа
• 80 г почистени картофи
• 1-2 чушки
• 2 домата
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. стерилизиран грах
• 2-3 с.л. олио
• половин люто чушле
• 1 ч.л. червен пипер
• дафинов лист
• чубрица, джоджен
• оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета, а лука нарязваме на ситно и го запържваме в половината от олиото. Прибавяме нарязаното месо и също го изпържваме.

Посоляваме, поръсваме с червения пипер и наливаме 1 л гореща вода. Прибавяме нарязаните на ивички чушки, обелените и едро нарязани домати и нарязаните на кубчета картофи. Варим на умерен огън.

Когато месото поомекне заливаме със запръжка, приготвена от останалото олио и брашното. Опитваме на сол, слагаме оцет на вкус и прибавяме стерилизирания грах, доматеното пюре и подправките. Варим още 5-6 мин и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало