Кулинарни рецепти » Македонска чорба

 Македонска чорба

Продукти: (за 4-5 порции)

• 250 г свинско месо от плешката
• 1 глава лук
• 100 г корени за супа
• 80 г почистени картофи
• 1-2 чушки
• 2 домата
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. стерилизиран грах
• 2-3 с.л. олио
• половин люто чушле
• 1 ч.л. червен пипер
• дафинов лист
• чубрица, джоджен
• оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета, а лука нарязваме на ситно и го запържваме в половината от олиото. Прибавяме нарязаното месо и също го изпържваме.

Посоляваме, поръсваме с червения пипер и наливаме 1 л гореща вода. Прибавяме нарязаните на ивички чушки, обелените и едро нарязани домати и нарязаните на кубчета картофи. Варим на умерен огън.

Когато месото поомекне заливаме със запръжка, приготвена от останалото олио и брашното. Опитваме на сол, слагаме оцет на вкус и прибавяме стерилизирания грах, доматеното пюре и подправките. Варим още 5-6 мин и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало