Кулинарни рецепти » Агнешка супа със зеленчук

 Агнешка супа със зеленчук

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г агнешко месо
• 4-5 морковчета
• 3-4 корена от магданоз
• половин малка глава целина
• 3-4 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. кисело мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на късчета, заливаме го с 6-7 ч.ч. студена вода, посоляваме и слагаме да се вари.

Нарязваме целината, морковчетата и магданозените корени на кубчета и ги запържваме в сгорещеното масло заедно с брашното.

Когато месото поомекне, прибавяме запържения зеленчук и варим още 15-20 мин.

Готовата супа застройваме с яйцето, което сме разбили с киселото мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало