Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешки кости
• 250 г телешко или овче месо
• 1 ч.ч. зрял боб
• 2 глави лук
• 4 с.л. олио
• 1 глава чесън
• 2 чушки
• 1 морков
• 2 домата
• 1ч.л. червен пипер
• джоджен, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме костите на парчета, заливаме ги с 5 ч.ч. вода и ги варим на тих огън.
Накисваме боба от вечерта, а сутринта го отцеждаме и заливаме с бульона. Прибавяме месото, което сме нарязали на парчета, и варим супата 1 час на умерен огън.
Нарязваме на дребно лука, чушките и моркова, слагаме ги в супата и продължаваме да варим на тих огън.
Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме обелените и настъргани домати, скилидките чесън, ситно нарязан джоджен и сол на вкус.
Запържваме червения пипер в олиото и сипваме запръжката в супата. Преди да поднесем, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...