Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешки кости
• 250 г телешко или овче месо
• 1 ч.ч. зрял боб
• 2 глави лук
• 4 с.л. олио
• 1 глава чесън
• 2 чушки
• 1 морков
• 2 домата
• 1ч.л. червен пипер
• джоджен, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме костите на парчета, заливаме ги с 5 ч.ч. вода и ги варим на тих огън.
Накисваме боба от вечерта, а сутринта го отцеждаме и заливаме с бульона. Прибавяме месото, което сме нарязали на парчета, и варим супата 1 час на умерен огън.
Нарязваме на дребно лука, чушките и моркова, слагаме ги в супата и продължаваме да варим на тих огън.
Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме обелените и настъргани домати, скилидките чесън, ситно нарязан джоджен и сол на вкус.
Запържваме червения пипер в олиото и сипваме запръжката в супата. Преди да поднесем, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...