Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешки кости
• 250 г телешко или овче месо
• 1 ч.ч. зрял боб
• 2 глави лук
• 4 с.л. олио
• 1 глава чесън
• 2 чушки
• 1 морков
• 2 домата
• 1ч.л. червен пипер
• джоджен, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме костите на парчета, заливаме ги с 5 ч.ч. вода и ги варим на тих огън.
Накисваме боба от вечерта, а сутринта го отцеждаме и заливаме с бульона. Прибавяме месото, което сме нарязали на парчета, и варим супата 1 час на умерен огън.
Нарязваме на дребно лука, чушките и моркова, слагаме ги в супата и продължаваме да варим на тих огън.
Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме обелените и настъргани домати, скилидките чесън, ситно нарязан джоджен и сол на вкус.
Запържваме червения пипер в олиото и сипваме запръжката в супата. Преди да поднесем, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...