Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г овче месо от плешката
• 2-3 моркова
• 1 корен пащърнак
• 1 корен магданоз
• 1 парче целина
• 2-4 картофа
• 2 домата
• 2-3 листа от целина
• 1 яйце
• 3-4 с.л. кисело мляко
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме месото с 2 л студена вода. Прибавяме обелените корени, морковите и парчето целина и слагаме на огъня. Когато заври, посоляваме и варим, докато месото омекне.
Изваждаме месото, обезкостяваме и го накъсваме на малки парченца, а корените пасираме. Връщаме всичко в бульона, прибавяме нарязаните на кубчета картофи и продължаваме да варим.
Когато супата е почти готова, слагаме обелените и настъргани домати и доваряваме.
Поръсваме готовата супа със ситно нарязани магданоз и листа от целина и застройваме с разбитото в киселото мляко яйце.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...