Продукти: (за 4-5 порции)
• 300 г месо /свинско, овнешко или телешко/
• 1 малка прясна зелка
• 1 глава лук
• 3-4 домата
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1 парче пащърнак
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. сметана
• 2 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите, настъргваме ги и ги пържим в част от мазнината, докато се избистрят.
Нарязваме зелето на едри парчета , а лука и корените нарязваме на кубчета.
Нарязваме месото на хапки и го заливаме с 5-6 ч.ч. подсолена вода. Варим на умерен огън, докато омекне. Изваждаме свареното месо и прецеждаме бульона.
Пускаме зелето в бульона и слагаме на огъня. Щом кипне, прибавяме нарязаните лук и корени и варим 30 мин.
Десетина минути преди да отстраним от огъня сипваме запържените домати, леко препеченото брашно, дафиновия лист и черен пипер на вкус.
След като отстраним чорбата от огъня, прибавяме месото, застройваме със сметаната и поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...