Кулинарни рецепти » Супа от овнешко месо

 Супа от овнешко месо

Продукти: (за 4 порции)

• 400-500 г нетлъсто овнешко месо
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 2-3 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. къри
• сок от половин лимон
• 3-4 с.л. сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в мазнината до златисто. Прибавяме кърито и леко го запържваме. Слагаме нарязаното на малки парченца месо и когато се зачерви от всички страни, прибавяме ситно нарязаните зеленчуци, дафиновия лист и сол на вкус.

Наливаме 3 л вода и варим на тих огън, докато водата изври наполовина.

Изваждаме омекналото месо, а бульона претриваме през цедка. Ако течността е много гъста, разреждаме с малко вода. Връщаме месото в претрития бульон и подправяме супата с лимонов сок и сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало