Кулинарни рецепти » Супа от говеждо месо с галушки

 Супа от говеждо месо с галушки
/Словакия/

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 кг говеждо или телешко месо от бута
• 3 моркова
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 1 парче алабаш
• 1 малка необелена глава лук
• 1 глава сух чесън
• пера от пресен чесън
• 1-2 шушулки зелен фасул
• 3-4 розички карфиол
• 1,5 л вода
• сол

Начин на приготвяне:

Заливаме месото със студена подсолена вода и го оставяме да се вари. Щом водата заври, намаляваме огъня и прибавяме нарязаните на едри парчета моркови, целина, алабаш, магданозен корен и останалите зеленчуци. Оставяме супата да се вари 2-3 часа на слаб огън, за да е бистра.

Когато месото е готово, го изваждаме, прецеждаме супата и връщаме зеленчуците обратно в нея. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и смлян черен пипер. Част от супата пресипваме в по-малка тенджера, за да сварим в нея галушките.

Отделно приготвяме средно гъсто тесто от 1 яйце, 1 с.л. олио, сол и 1 ч.ч. грис. Оставяме да престои, за да набъбне грисът. Отделената част от супата поставяме на огъня да заври и пущаме приготвените продълговати галушки /около 2 см/. Варим на слаб огън, докато омекнат. Добре сварените галушки са с мека среда.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало