Кулинарни рецепти » Пълнени ябълки

 Пълнени ябълки

Продукти:

• 6 по-големи ябълки
• 1 глава лук
• 1 малка глава червено цвекло
• 2 малки кисели краставички
• 120 г майонеза
• 100 г заквасена сметана
• 3 с.л. водка
• 1 с.л. горчица
• 1 с.л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме ябълките на половинки и ги издълбаваме. Нарязваме издълбаната вътрешност на дребни кубчета.

Сваряваме цвеклото, без да го белим, и оставяме да изстине в отварата. После го обелваме и нарязваме на малки кубчета.

Шунката и краставичките също нарязваме на кубчета. Смесваме нарязаните продукти. Прибавяме майонезата, горчицата, водката, лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус.

Разбъркваме добре и пълним ябълковите половинки с тази смес. Подреждаме ги в плато и ги украсяваме с разбитата сметана и с клончета магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало