Продукти:
• 200 г варено или печено пилешко месо
• 2 изпечени патладжани
• 2 скилидки чесън
• 5 с.л. сусам
• 6 с.л. майонеза
• 1-2 стръка копър
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1/2 ч.л. тахан
• 3 зелени маслини
• бял и черен пипер
• листа от целина и мента
• сол
Начин на приготвяне:
Опичаме патладжаните, обелваме ги и ги срязваме надлъжно на две. Внимателно ги издълбаваме, леко посоляваме и обтриваме от вътрешната страна с част от майонезата, която сме смесили със счукания чесън и наситнения копър.
Смесваме ситно нарязаното месо с останалата майонеза, белия и черния пипер. Прибавяме сусамените семена, които предварително сме запекли в сух тиган и сме счукали много добре. Прибавяме също така тахана и ситно нарязаните маслини. Разбъркваме много добре и пълним издълбаните патладжани с тази смес, така че да се получи връх.
Украсяваме с листенца от целина и мента и поднасяме.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...