Продукти:
• 4 големи домата
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 малка консерва сардини
• 2-3 с.л. майонеза
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме доматите, отрязваме капачета от горната им страна и издълбаваме сърцевината. Посоляваме ги от вътрешната страна и поръсваме с черен пипер.
Обезкостяваме сардинките , намачкваме ги с вилица и ги смесваме със ситно нарязаните яйца. Прибавяме майонезата и разбъркваме.
Пълним доматите с тази смес, захлупваме ги с отрязаните капачета и охлаждаме добре, преди да поднесем.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...