Кулинарни рецепти » Пълнени чинийки от гъби

 Пълнени чинийки от гъби

Продукти:

• 4 големи печурки
• 100-150 г сварен мозък
• половин сварен морков
• 20 г патладжанено пюре
• 20 г орехов сос
• 3-4 дребни печурки
• 30 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме големите гъби от пънчетата и ги изпържваме в сгорещеното масло.

Пасираме сварените морков и мозък и ги смесваме с изпържените и ситно нарязани дребни печурки, патладжаненото пюре и ореховия сос. Посоляваме на вкус и пълним гъбите с тази смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало