Кулинарни рецепти » Гарнирани яйца

 Гарнирани яйца

Продукти:

• 5 яйца
• 100 г шунка
• 100 г телешки салам
• 100 г пушено сирене
• 1 домат
• 1 малка опаковка майонеза
• сол

Начин на приготвяне:

Варим яйцата 10 мин във вряща вода, а след това ги слагаме в студена, за да изстинат. Обелваме ги и изрязваме края на заострената им част. Разрязваме ги напречно на две части. Нареждаме ги изправени в плоска чиния и ги посоляваме.

Нарязваме шунката, салама, пушеното сирене и домата на кръгчета. Всяко яйце гарнираме отгоре с едно кръгче по избор.

Доматите посоляваме, а върху останалите продукти слагаме по 1 ч.л. майонеза.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало