Продукти: (за 4-5 порции)
• 250 г телешка кайма
• 1 връзка корени за супа
• 30 г олио
• 1 малка глава лук
• 1-2 домата
• 3-4 картофа
• 1/2 ч. ч. кисело мляко
• 1 яйце
• черен и червен пипер
• магданоз, сол
• 1 л костен бульон
Начин на приготвяне:
Изчистваме и нарязваме на ситно лука и корените за супа. Задушаваме ги в сгорещеното олио.
Добавяме каймата и я запържваме. Поръсваме с червения пипер, посоляваме и наливаме бульона. Добавяме нарязаните на кубчета картофи и варим супата около 1 час.
Малко преди да я свалим от огъня, прибавяме настърганите на ситно ренде домати и доваряваме още 10 мин. Ако е необходимо, доливаме топла вода.
Готовата супа застройваме с разбитото с кисело мляко яйце. При сервиране поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...