Кулинарни рецепти » Спаначена супа с кайма

 Спаначена супа с кайма

Продукти:

• 150 г кайма (смес)
• 500 г спанак
• 1 ч. л. сол
• 1 с. л. олио
• 2 щипки смлян джинджифил
• 1 щипка счукан анасон

Начин на приготвяне:

Кипваме в тенджера 2 л вода. Замесваме каймата с джинджифила, анасона и малко сол (ако каймата е готова, внимавайте със солта!). Сипваме малко топла вода, за да стане каймата по-пухкава. От каймата оформяме 15-20 топчета.

Нарязваме почистения и измит спанак на едро, бланшираме го в кипящата вода, която редуваме със студена няколко пъти, докато спанакът смени цвета си и стане тъмнозелен.

Изваждаме спанака от врящата вода и пускаме едно по едно топчетата от каймата в нея. Варим на силен котлон около 20 мин.

Прибавяме и спанака, олиото и още сол, ако е нужно, и варим още 10 мин. Готовата супа пресипваме в супник и я сервираме гореща.

Автор: Гергина Филева

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало