Продукти:
• 150 г кайма (смес)
• 500 г спанак
• 1 ч. л. сол
• 1 с. л. олио
• 2 щипки смлян джинджифил
• 1 щипка счукан анасон
Начин на приготвяне:
Кипваме в тенджера 2 л вода. Замесваме каймата с джинджифила, анасона и малко сол (ако каймата е готова, внимавайте със солта!). Сипваме малко топла вода, за да стане каймата по-пухкава. От каймата оформяме 15-20 топчета.
Нарязваме почистения и измит спанак на едро, бланшираме го в кипящата вода, която редуваме със студена няколко пъти, докато спанакът смени цвета си и стане тъмнозелен.
Изваждаме спанака от врящата вода и пускаме едно по едно топчетата от каймата в нея. Варим на силен котлон около 20 мин.
Прибавяме и спанака, олиото и още сол, ако е нужно, и варим още 10 мин. Готовата супа пресипваме в супник и я сервираме гореща.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...