Кулинарни рецепти » Телешка супа с карфиол

 Телешка супа с карфиол

Продукти: (за 5-6 порции)

• 700-800 г телешко месо от ябълката
• 5-6 зрънца
• 2-3 зрънца бахар
• 1 дафинов лист
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 2 корена от магданоз
• половин глава целина
• 1 малка глава карфиол
• 3-4 картофа
• 3-4 с.л. олио
• магданоз
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме месото с 2 л подсолена вода и го сваряваме заедно с нарязания на филийки лук, бахара, черния, пипер и дафиновия лист. Когато се свари, прецеждаме бульона, а месото нарязваме на малки парченца.

Разделяме карфиола на розички и го запържваме в мазнината заедно със ситно нарязаните целина, магданозени корени и моркови. Когато продуктите поомекнат, ги изсипваме в прецедения бульон и варим 15 мин. Прибавяме нарязаното месо и нарязаните на кубчета картофи и доваряваме супата.

Накрая поръсваме ситно нарязания магданоз, кипваме и отстраняваме от огъня. Преди поднасяне подправяме на вкус с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало