Кулинарни рецепти » Пирог с лук

 Пирог с лук
/Германия/

Продукти:

• 250 г брашно
• 50 г краве масло
• 20 г мая
• 1 с.л. захар
• 4-5 с.л. прясно мляко
• сол

За плънката:

• 750 г лук
• 100 г сланина
• 2 яйца
• ким, сол

Начин на приготвяне:

Смесваме маята с млякото и захарта и изчакваме да бухне. Прибавяме маслото и пресятото брашно, поръсваме 1-2 щипки сол и замесваме тесто. Оставяме го 30 мин да втасва, след което го разточваме и разстиламе в намаслена тавичка. Отново изчакваме да втаса.

Нарязваме сланината на кубчета и я запържваме в сух тиган. Щом пусне мазнина, сипваме ситно нарязания лук и задушаваме, докато омекне.

Сваляме от огъня и прибавяме яйцата. Подправяме с ким и сол на вкус и разстиламе плънката върху тестото. Печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало