Кулинарни рецепти » Клин с настърган алабаш

 Клин с настърган алабаш

Продукти:

• 1 ч.ч. брашно
• 1 алабаш /около 800-900 г/
• 1 к.ч. ориз
• 3 яйца
• 1 пакетче краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Замесваме средно твърдо тесто от брашното, малко сол и вода.

Обелваме алабаша, настъргваме го и го варим с част от маслото в подсолена вода, докато поомекне. Задушаваме ориза с останалото масло, малко вода и сол. Прибавяме задушения алабаш и яйцата и замесваме плънка.

Разделяме тестото на две части и разточваме кори с размерите на тавата, която ще ползваме. Разстиламе едната кора на дъното на намаслената тава, слагаме отгоре плънката и покриваме с другата кора. Печем клина върху нагорещена повърхност /направо върху плочата на печката/. Щом се опече от едната страна, обръщаме го и го изпичаме и от другата страна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало