Продукти:
• 80 г краве масло
• 5 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• 250 г кисело мляко
• 250 г шунка
• 1 глава лук
• 50 г настърган кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
От маслото, 1 жълтък, брашното, 3-4 с.л. кисело мляко и 1 щипка сол замесваме средно меко тесто. С част от него облепваме намазненото дъно и стените на тортена форма.
Изпържваме наситнения лук в маслото. Наситняваме шунката и сварените яйца. Смесваме лука, шунката, яйцата, останалото мляко и настъргания кашкавал. Подправяме със сол, черен пипер, наситнен магданоз и поръсваме с малко галета.
Разстиламе върху кората, отгоре похлупваме с втората кора, прищипваме добре краищата и надупчваме с вилица. Отгоре намазваме с разбит жълтък и печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...