Продукти:
• 1 кг тиквички
• 350 г сирене
• 300 г брашно
• 200 г краве масло
• 5-6 с.л. зехтин
• 4 яйца
• 3-4 скилидки чесън
• 1 с.л. магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Размесваме брашното с нарязаното на бучки масло. Добавяме 2-3с.л. вода и омесваме тесто, оформяме го на топка, покриваме с чиста кърпа и оставяме да почива 30 мин. В намаслена тава разстиламе тестото и печем 20 мин на 200°С.
Остъргваме тиквичките и ги нарязваме на тънки колелца. Подправяме със счукан чесън, 1с.л. настъргано сирене , магданоз, черен пипер, зехтин и сол на вкус. Отделяме от колелцата за украса на питата.
Смесваме останалото настъргано сирене с разбитите яйца. Разбъркваме добре и подправяме с черен пипер. Прибавяме и тиквичките и отново разбъркваме.
Разстиламе сместа равномерно върху изпеченото тесто. Най-отгоре подреждаме заделените кръгчета от тиквичките. Печем още 30мин при температура 200°С.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...