Продукти:
• 250 г брашно
• 15 г мая
• 150 мл топла вода
• 1 с.л. зехтин
• 1 щипка сол
За плънката:
• 500 г домати
• 2 глави лук
• 1-2 скилидки чесън
• 150 г маслини
• 150 г печурки
• 1-2 с.л. консервиран грах
• 2-3 червени чушки
• 50 г настърган кашкавал
• 2 с.л. зехтин
• риган, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От изброените продукти замесваме средно твърдо еластично тесто. Разделяме го на две топки, покриваме с кърпа и оставяме на топло място да втасват. Малко поизмесваме пак втасалото тесто и го разточваме на кори с дебелина 1 см, които слагаме в намазнени тавички.
Нарязваме шапчиците на гъбите на ивички. Задушаваме ги в 1 с.л. зехтин и малко вода, като прибавяме нарязаните на ивички чушки. След 2-3 мин прибавяме нарязания на тънки колелца лук и наситнения чесън. Поръсваме със сол и черен пипер и щом омекнат, сипваме граха.
Разпределяме тази смес върху пиците. Подреждаме разполовените маслини. Подреждаме и нарязаните на много тънки филийки домати. Напръскваме с остатъка от зехтина. Поръсваме ригана и настъргания кашкавал. Печем 15-20 мин в силна фурна. Готовата пица поръсваме със ситен магданоз.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...