Продукти:
• 250 г брашно
• 15 г мая
• 150 мл топла вода
• 1 с.л. зехтин
• 1 щипка сол
За плънката:
• 500 г домати
• 2 глави лук
• 1-2 скилидки чесън
• 150 г маслини
• 150 г печурки
• 1-2 с.л. консервиран грах
• 2-3 червени чушки
• 50 г настърган кашкавал
• 2 с.л. зехтин
• риган, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От изброените продукти замесваме средно твърдо еластично тесто. Разделяме го на две топки, покриваме с кърпа и оставяме на топло място да втасват. Малко поизмесваме пак втасалото тесто и го разточваме на кори с дебелина 1 см, които слагаме в намазнени тавички.
Нарязваме шапчиците на гъбите на ивички. Задушаваме ги в 1 с.л. зехтин и малко вода, като прибавяме нарязаните на ивички чушки. След 2-3 мин прибавяме нарязания на тънки колелца лук и наситнения чесън. Поръсваме със сол и черен пипер и щом омекнат, сипваме граха.
Разпределяме тази смес върху пиците. Подреждаме разполовените маслини. Подреждаме и нарязаните на много тънки филийки домати. Напръскваме с остатъка от зехтина. Поръсваме ригана и настъргания кашкавал. Печем 15-20 мин в силна фурна. Готовата пица поръсваме със ситен магданоз.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...