Кулинарни рецепти » Круши Дипломат

 Круши Дипломат

Продукти:

• 1,5 кг круши
• 750 мл вода
• 200 г захар
• 100 мл прясно мляко
• 2 жълтъка
• 2 ванилии
• 2 листа желатин
• 1/2 ч.ч. вишновка

Начин на приготвяне:

Обелваме крушите, разрязваме ги по дължина на две и ги почистваме от семената.

Приготвяме сироп от водата, захарта и 1 ванилия. Слагаме в него крушите и ги варим 5 мин. След това ги изваждаме и ги отцеждаме.

Разбиваме жълтъците, смесваме ги с млякото и варим на водна баня при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти. Тогава прибавяме разтворения в малко вода желатин, вишновката и 1 ванилия.

Нареждаме крушите в плитка салатиера, обърнати с широката част нагоре. Заливаме ги с изстиналия крем и ги оставяме да престоят 2-3 часа на хладно преди да ги поднесем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало