Продукти:
• 6 яйца
• 2 ч.ч. захар
• 2 и 1/2 ч.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. вода
• 1 пакетче бакпулвер
• 2 с.л. какао
• настърганата кора от 1 лимон
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и настърганата лимонена кора. Разбиваме белтъците с половината от захарта. Прибавяме 1 ч.ч. от пресятото брашно.
Разбиваме жълтъците с останалата захар до побеляване. Постепенно на тънка струйка сипваме олиото и водата. Накрая прибавяме и останалото брашно.
В намаслена и набрашнена форма за кекс изсипваме половината от жълтъчената смес и поръсваме с какао. Отгоре разстиламе разбитите белтъци и отново поръсваме с какао. Покриваме с останалата жълтъчена смес и изпичаме в умерено загрята фурна.
Поръсваме изстиналия кекс с пудра захар.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...