Кулинарни рецепти » Воден кекс

 Воден кекс

Продукти:

• 6 яйца
• 2 ч.ч. захар
• 2 и 1/2 ч.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. вода
• 1 пакетче бакпулвер
• 2 с.л. какао
• настърганата кора от 1 лимон
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и настърганата лимонена кора. Разбиваме белтъците с половината от захарта. Прибавяме 1 ч.ч. от пресятото брашно.

Разбиваме жълтъците с останалата захар до побеляване. Постепенно на тънка струйка сипваме олиото и водата. Накрая прибавяме и останалото брашно.

В намаслена и набрашнена форма за кекс изсипваме половината от жълтъчената смес и поръсваме с какао. Отгоре разстиламе разбитите белтъци и отново поръсваме с какао. Покриваме с останалата жълтъчена смес и изпичаме в умерено загрята фурна.

Поръсваме изстиналия кекс с пудра захар.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало