Продукти: (за 2 порции)
• 2 пъстърви
• 30 г краве масло
• 2 с.л. олио
• 1 малка глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 ч.л. лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме рибите по дължина на две. Натриваме ги с черен пипер и сол и ги изпържваме от двете страни в сгорещеното масло.
В олиото изпържваме обеления и нарязан на филийки лук, заедно със ситно нарязания чесън. Прибавяме към изпържената риба, поръсваме с лимоновия сок и задушаваме 5-6 мин на умерено слаб огън.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...