Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 1 пакетче краве масло
• 1 глава лук
• 2 моркова
• черен пипер, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на парчета, посоляваме и напръскваме с лимонов сок. Поръсваме ги с черен пипер и ги намазваме с масло.
Върху алуминиево фолио слагаме по 1-2 парчета от рибата, а върху тях - колелца от лук и моркови. След това загъваме листите фолио.
В тенджера под налягане наливаме 1 ч.ч. вода, слагаме на дъното метална скара и върху нея нареждаме пакетчетата с риба. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме рибата 15 мин.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...