Продукти:
• 8 чушки
• 1 консерва сардини в растително масло
• 2 ч.ч. сварен ориз
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 к.ч. зехтин
• лимонов сок
• магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме чушките и ги почистваме от семената.
Разделяме сардините на две и ги смесваме с ориза, маслото от консервата и ситно нарязаното яйце. Подправяме с лимонов сок, магданоз, черен пипер и сол и пълним чушките с тази смес.
Заливаме напълнените чушки със сгорещения зехтин и малко топла вода и задушаваме на слаб огън, докато омекнат.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...