Кулинарни рецепти » Колис брод

 Колис брод

Продукти:

• 2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. орехи
• 2 ч.ч. брашно
• 6 яйца

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците и ги разбиваме продължително със захарта. Прибавяме последователно брашното, нарязаните на едро орехи и разбитите на пяна жълтъци.

Изсипваме в продълговата форма, намаслена и поръсена с галета. Печем в умерена фурна и след изпичане нарязваме на дълги тесни ивици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало