Продукти:
• 2 яйца
• 150 г захар
• 300 г брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 1 ч.ч. прясно мляко
• мармалад от шипки
• лешници
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и захарта, постепенно прибавяме брашното, смесено с бакпулвера и ванилията, сипваме и млякото. Намазваме тавичката за печене с масло, поръсваме с брашно и изсипваме тестото. Печем.
Веднага щом извадим от фурната, нарязваме на парчета, разделяме всяко парче на две части, намазваме помежду им с мармалад и ги залепваме. Отгоре намазваме с мармалад и поръсваме с натрошени лешници.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...