Продукти:
• 10 яйца
• 300 г пудра захар
• 200 г брашно
• кората на 1 лимон
За заливката:
• 1 л прясно мляко
• 6 с.л. захар
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците със захарта в продължение на 30 мин. Прибавяме по малко от брашното и настърганата лимонова кора. Разбъркваме много добре. Леко смесваме с разбитите на гъст сняг белтъци.
Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Печем първо в силна, а след това в умерена фурна. Нарязваме изстиналия пандишпан на ромбоиди и го заливаме с горещото мляко, в което сме разтворили захарта и ванилията.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...