Кулинарни рецепти » Арменско реване

 Арменско реване

Продукти:

• 1 кофичка и половина кисело мляко
• 3 яйца
• 2 ч.ч. захар
• 3 к.ч. мазнина (масло, олио или маргарин по избор)
• 2 равни ч.л. сода бикарбонат
• 1 пакетче канела
• 4 1/2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки

Начин на приготвяне:

Киселото мляко и захарта разбиваме добре и към тях прибавяме последователно содата, яйцата, мазнината, канелата, орехите и брашното. Печем в намаслена тавичка в умерена фурна (180°С).

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало