Продукти:
• 40 г кокосови стърготини
• 4 яйца
• 170 г захар
• 60 г нишесте
• 1 бакпулвер
• 8 г желатин
• 8 резенчета ананас
• 400 г кисело мляко
• 200 г сметана
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците и захарта на сняг и прибавяме жълтъците, брашното, бакпулвера нишестето. Разбъркваме добре. Намазваме тавичката за с масло и посипваме с кокосови стърготини. Изсипваме вътре сместа и печем във фурна, загрята до 175°С.
Смесваме желатина с киселото мляко и оставяме в хладилника за 20 минути. Разбиваме сметаната с ванилията и прибавяме млякото с желатина.
Изпечения блат разрязваме на две или три части и ги съединяваме с приготвения крем. Намазваме отгоре с останалата част от крема и украсяваме. Оставяме сладкиша в хладилник за 3 часа - да се стегне.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...