Кулинарни рецепти » Швейцарски сладкиш

 Швейцарски сладкиш

Продукти:

• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 3 с.л. какао
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 пакетче бакпулвер
• 1 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

Сваряваме на слаб огън млякото заедно с маслото, захарта и какаото. Отстраняваме от огъня и бъркаме, докато сместа поизстине. Тогава я разделяме на две части и оставяме да изстине напълно.

Към едната половина прибавяме едно по едно яйцата и брашното, пресято с бакпулвера. След това я сипваме в намаслена и набрашнена правоъгълна тавичка и печем в предварително загрята умерена фурна.

Изваждаме опечения сладкиш от фурната и още горещ го намазваме с останалата какаова смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало