Кулинарни рецепти » Ябълков пай /постен/

 Ябълков пай /постен/

Продукти:

• 500 г ябълки
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1/2 ч.ч. брашно
• 6 яйца
• 1-2 с.л. галета
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Избиваме белтъците на сняг. Към тях прибавяме лъжица по лъжица брашното, захарта и жълтъците, които сме разбили отделно.

Половината от тази смес изсипваме в намазнена тавичка. Разстиламе обелените и настъргани ябълки, поръсваме с малко захар, галета, объркана с ванилия, орехи.

Покриваме ябълковия пласт с останалото тесто и печем. Нарязваме изстиналия десерт на парчета и по желание поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало