Продукти:
• 500 г сливи
• 250 г краве масло
• 1 ч.ч. захар
• 4 яйца
• 1 ч.ч. грис
• 250 мл прясно мляко
• 1/2 ч.ч. брашно
• кората на 1/2 лимон
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Измиваме сливите и им изваждаме костилките.
Разбиваме маслото като прибавяме към него захарта, ванилията, жълтъците и лимоновата кора. Прибавяме брашното с гриса и бакпулвера по лъжица като редуваме с млякото. Накрая смесваме с разбитите на сняг белтъци, слагаме сливите и разбъркваме.
Изсипваме сместа в намазана с олио и поръсена с брашно тава и печем в предварително загрята фурна около 1 час при 180°С.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...