Кулинарни рецепти » Ябълков пай на Миранда

 Ябълков пай на Миранда

Продукти:

• 500 г брашно
• 2 ч.л. бакпулвер,
• 1 жълтък
• 2 пакетчета краве масло
• 1/2 ч.ч. захар

За плънката:

• 6 големи ябълки
• 3/4 ч.ч. захар
• 1 ч.л. канела
• сокът на един лимон
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, почистваме ги от семената и ги нарязваме на малки парченца. Поръсваме ги със захарта, канелата и лимоновия сок и разбъркваме.

От пресятото с бакпулвера тесто, маслото, жълтъка и захарта омесваме твърдо тесто. Разделяме тестото на две части.

От едната половина разточваме кора, която слагаме на дъното на намаслена тавичка. Върху тестото разстиламе ябълковата смес. Остатъка от тестото поръсваме отгоре, като го стриваме между дланите.

Печем сладкиша около 45 мин в умерена фурна. Преди сервиране поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало