Продукти:
• 1 1/2 пакетче краве масло
• 1 1/2 ч.ч. пудра захар
• 4 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2 ч.л. канела
• 400 г брашно
• 150 г орехови ядки
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме в продължение на 8-10 мин маслото със захарта, прибавяме последователно жълтъците, които предварително сме отделили от белтъците, киселото мляко, в което сме разтворили содата, канелата и брашното.
Разбъркваме добре сместа и прибавяме внимателно предварително разбитите на сняг белтъци и нарязаните орехи. Разбиваме леко, докато сместа поеме добавените продукти и изсипваме в тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно.
Печем сладкиша в умерено силна фурна, а след като изстине го нарязваме на полумесеци и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...