Продукти:
• 1 1/2 пакетче краве масло
• 1 1/2 ч.ч. пудра захар
• 4 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2 ч.л. канела
• 400 г брашно
• 150 г орехови ядки
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме в продължение на 8-10 мин маслото със захарта, прибавяме последователно жълтъците, които предварително сме отделили от белтъците, киселото мляко, в което сме разтворили содата, канелата и брашното.
Разбъркваме добре сместа и прибавяме внимателно предварително разбитите на сняг белтъци и нарязаните орехи. Разбиваме леко, докато сместа поеме добавените продукти и изсипваме в тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно.
Печем сладкиша в умерено силна фурна, а след като изстине го нарязваме на полумесеци и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...