Кулинарни рецепти » Риба със зеленчуци

 Риба със зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг риба
• 4-5 с.л. олио
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• 1 глава целина
• 3-4 средно големи домата
• 1 глава лук
• 400 г зелен фасул
• 1 ч.ч. пресен грах
• 1-2 с.л. брашно
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на парчета, които посоляваме, овалваме в брашното и изпържваме от двете страни в сгорещеното олио.

Нарязваме на кръгчета лука, моркова, магданозения корен и целината. Обелваме доматите и ги разрязваме на четвъртинки. Фасула нарязваме на парченца с дължина около 2 см, а магданоза нарязваме на ситно. Изливаме горещото олио в тенджера под налягане и запържваме в него зеленчуците.

Посоляваме на вкус, прибавяме изпържената риба и поръсваме с черен пипер. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало