Кулинарни рецепти » Яхния от риба

 Яхния от риба

Продукти:

• 1 кг бяла риба
• 2-3 с.л. брашно
• 5-6 домата
• половин връзка магданоз
• 1/2 ч.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме рибата, нарязваме я на парчета и посоляваме. Кипваме парчетата в малко вода за десетина минути. Изваждаме и ги овалваме в брашното.

Нарязваме ситно доматите и ги задушаваме в мазнината. Добавяме рибата, заливаме ястието с водата, в която е вряла рибата, посоляваме леко, поръсваме с магданоз и черен пипер и варим още 30 минути на слаб огън.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало