Продукти: (за 4-5 порции)
• 600-700 г филе от скумрия
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1,5 к.ч. бяло вино
• 600 г пресни картофи
• 2-3 домата
• 1-2 зелени пиперки
• 1 краставица
• половин к.ч. олио
• 1 бучка краве масло
• сок от 1 лимон
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Поръсваме рибата със сол и лимонов сок.
В половината от олиото и малко вода задушаваме ситно нарязаните лук и чесън. След 5-6 мин към тях прибавяме нарязаното на парчета рибно филе, ситно нарязан магданоз и виното и задушаваме още 10 мин.
Запържваме в останалата мазнина нарязаните на кръгчета пиперки, а след това последователно прибавяме обелените и нарязани на кръгчета краставици и обелените и настъргани домати. Изсипваме задушените зеленчуци при рибата и заедно ги задушаваме още 5-6 мин.
Поръсваме готовото ястие с черен пипер и го сервираме топло заедно с картофите, които сме задушили отделно с маслото и сме поръсили със ситно нарязан копър.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...