Кулинарни рецепти » Кавърма от риба

 Кавърма от риба

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг по-едра риба
• 1 к.ч. олио
• 2 стръка праз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. червено вино
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме кожата и костите, посоляваме и изпържваме рибата в сгорещеното олио. Нареждаме изпържените парчета на дъното на широка тенджера и отгоре слагаме клончета сушена чубрица.

В същата мазнина запържваме нарязания на тънки колелца праз, поръсваме червения пипер и веднага сипваме 1 к.ч. топла вода, в която сме размили доматеното пюре. Посоляваме и наливаме виното.

Разбъркваме и изсипваме сместа в тенджерата с рибата. Наливаме толкова топла вода, че да покрие продуктите. Захлупваме и задушаваме 20 мин на тих огън. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало