Кулинарни рецепти » Кавърма от риба

 Кавърма от риба

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг по-едра риба
• 1 к.ч. олио
• 2 стръка праз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. червено вино
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме кожата и костите, посоляваме и изпържваме рибата в сгорещеното олио. Нареждаме изпържените парчета на дъното на широка тенджера и отгоре слагаме клончета сушена чубрица.

В същата мазнина запържваме нарязания на тънки колелца праз, поръсваме червения пипер и веднага сипваме 1 к.ч. топла вода, в която сме размили доматеното пюре. Посоляваме и наливаме виното.

Разбъркваме и изсипваме сместа в тенджерата с рибата. Наливаме толкова топла вода, че да покрие продуктите. Захлупваме и задушаваме 20 мин на тих огън. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало