Продукти: (за 2 порции)
• 500 г риба
• 4 глави лук
• 4 домата
• 2-3 скилидки чесън
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. черен пипер
• 1,5 к.ч. олио, сол
Начин на приготвяне:
В сгорещеното олио изпържваме до златисто нарязания на тънки филийки лук. Прибавяме нарязаните на ситно скилидки чесън, обелените и настъргани домати, черния пипер и сол на вкус.
Слагаме парчетата риба, които предварително сме посолили и сме поръсили с лимонов сок. Наливаме вода, колкото да покрие рибата, захлупваме и задушаваме 30 мин на умерен огън.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...