Кулинарни рецепти » Кефал в доматен сос

 Кефал в доматен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 2 по-малки кефала
• 3-4 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 к.ч. олио
• сол

За соса:

• 4-5 домата
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата и оставяме да престои 10-15 мин на студено. Измиваме я и я напълваме със ситно нарязания магданоз. Намазваме я с олио и увиваме в алуминиево фолио. Печем 30 мин в умерена фурна, освобождаваме рибата от фолиото и я нареждаме в широка чиния.

Запържваме брашното за соса в сгорещеното олио. Прибавяме обелените и настъргани домати, посоляваме и варим 10 мин на умерен огън. После наливаме млякото, поръсваме с черен пипер, кипваме и отстраняваме от огъня. Веднага поръсваме със ситно нарязан магданоз и заливаме рибата в чинията.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало