Продукти: (за 4 порции)
• 800 г риба
• 500 г картофи
• 2 глави лук
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, поръсваме с лимонов сок и сол и оставяме да престои 1 час.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и го запържваме. Поръсваме червения пипер, наливаме 1 ч.ч. топла вода и засилваме огъня.
Щом сосът кипне, слагаме нарязаните картофи и варим 10 мин на умерен огън. Накрая слагаме рибата и доваряваме ястието. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...