Кулинарни рецепти » Риба в херметическа тенджера

 Риба в херметическа тенджера

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг риба
• 2 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. оцет
• 2 с.л. брашно
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции, които посоляваме, овалваме в брашното и изпържваме в сгорещеното олио. Нареждаме изпържените порции в тенджера под налягане.

Размиваме доматеното пюре в 1 ч.ч. вода, прибавяме оцета, разбъркваме и изсипваме сместа върху рибата. Подправяме с черен пипер, дафинов лист и сол. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало