Продукти: (за 5 порции)
• 1,5 кг охлюви
• 1 к.ч. олио
• 1,5 к.ч. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• сокът от 1 лимон
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме охлювите във вряла вода, към която сме прибавили малко оцет. След това изваждаме месото, като отстраняваме задното чревце. Слагаме олювите в тенджера с вода и прибавяме червения пипер, олиото и сол на вкус.
Варим на умерен огън. Когато охлювите се сварят, прибавяме размитото с малко студена вода брашно. Доваряваме ястието и подправяме с лимонов сок.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...