Кулинарни рецепти » Калмари, пълнени със сьомга

 Калмари, пълнени със сьомга

Продукти: (за 4 порции)

• 4 цели калмара
• 100 г филе от сьомга
• 2 корена магданоз
• 2 с.л. ситно нарязан копър
• 1 ч.л. соев сос
• 4-5 зърна черен пипер
• 1 щипка смлян джинджифил
• 4 или 8 листа от маруля
• 1 лимон
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме калмарите, обелваме ги и им отрязваме пипалата.

Нарязваме сьомгата на кубчета, а пипалата на калмарите и магданозените корени – на тънки ивички. Прибавяме ситно нарязания копър и подправяме с джинджифила и сол на вкус. Разбъркваме и пълним калмарите с тази смес, като захващаме краищата им с клечки за зъби.

Нареждаме ги в тенджера, наливаме малко гореща вода и добавяме соевия сос, черния пипер и 2-3 резенчета лимон /без кората/. Задушаваме около 30 мин на слаб огън и оставяме калмарите да изстинат в бульона.

След това ги изваждаме, разрязваме ги на четвъртинки и ги нареждаме върху листата от марулята. Гарнираме с резенчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало