Кулинарни рецепти » Калмари, пълнени със сьомга

 Калмари, пълнени със сьомга

Продукти: (за 4 порции)

• 4 цели калмара
• 100 г филе от сьомга
• 2 корена магданоз
• 2 с.л. ситно нарязан копър
• 1 ч.л. соев сос
• 4-5 зърна черен пипер
• 1 щипка смлян джинджифил
• 4 или 8 листа от маруля
• 1 лимон
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме калмарите, обелваме ги и им отрязваме пипалата.

Нарязваме сьомгата на кубчета, а пипалата на калмарите и магданозените корени – на тънки ивички. Прибавяме ситно нарязания копър и подправяме с джинджифила и сол на вкус. Разбъркваме и пълним калмарите с тази смес, като захващаме краищата им с клечки за зъби.

Нареждаме ги в тенджера, наливаме малко гореща вода и добавяме соевия сос, черния пипер и 2-3 резенчета лимон /без кората/. Задушаваме около 30 мин на слаб огън и оставяме калмарите да изстинат в бульона.

След това ги изваждаме, разрязваме ги на четвъртинки и ги нареждаме върху листата от марулята. Гарнираме с резенчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало