Продукти: (за 4 порции)
• 1 консерва миди в собствен сос (200-250 г)
• 250 г бекон
• 1-2 скилидки чесън
• лимон, копър
• маслини
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме бекона на съвсем тънки филийки. Отцеждаме мидите, а чесъна нарязваме на тънки пръчици. Във всяка филийка бекон увиваме по 1 мида, като закрепваме с клечка за зъби.
Изпържваме получените рулца в голямо количество мазнина. Отцеждаме и ги потнасяме гарнирани с маслини, стръкчета копър и резенчета лимон.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...