Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг охлюви
• 5 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 4-5 скилидки чесън
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим охлювите 20 мин в солена вода, изваждаме ги от черупките и ги почистваме.
Нарязваме лука ситно и го задушаваме в мазнината. Постепенно добавяме нарязаните моркови и целина, както и скилидките чесън, нарязани на четвъртинки. Поръсваме брашното и разбъркваме. Добавяме размитото доматено пюре, доливаме гореща вода и посоляваме.
С така приготвената смес заливаме почистените охлюви, които сме изсипали в тавичка. Пускаме дафиновия лист, поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен и едро смлян черен пипер и запичаме в умерено силна фурна.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...