Продукти: (за 4-5 порции)
• 2 кг миди
• 2 ч.ч. вода
• 2 ч.ч. бяло вино
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• мащерка, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме мидите с виното и водата. Прибавяме ситно нарязаните лук и магданоз, подправките и сол на вкус. Захлупваме и задушаваме, докато мидите се разтворят.
Изваждаме ги и варим бульона, докато течността се поизпари. Прибавяме брашното, размито в 1-2 с.л. вода и варим, докато сосът се сгъсти. Поднасяме мидите с така приготвения сос.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...