Продукти: (за 4 порции)
• 2 кг миди с черупките
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 6 домата
• 1 глава чесън
• 2 с.л. препечено брашно
• 1 дафинов лист
• копър, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Варим мидите, докато се разтворят черупките. Изваждаме ядките и ги измиваме.
Загряваме олиото и задушаваме 15 мин ситно нарязания морков и едро нарязания лук. Прибавяме обелените и настъргани домати, заливаме с 1 ч.ч. вряща подолена вода, слагаме дафиновия лист и варим още 30 мин на умерено тих огън.
Слагаме мидите и счукания с малко сол чесън. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Печем в умерена фурна. Малко преди да извадим от фурната сгъстяваме с препеченото брашно, размито с 3 с.л. студена вода. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...